Grisaille Painting – Målning i grå nyanser

Grisaille Painting – Målning i grå nyanser

Grisaille -målning kan utveckla struktur och animera plana ytor genom effekten av grisaille -reliefmålning. De målade föremålen är i tre dimensioner. Effekten av att måla med ljusgrå, mellangrå och mörkgrå nyanser kommer att utveckla utseendet på tredimensionella element. För att uppnå illusionen av ljus och skuggmålning i grå nyanser anses vara en form av Trompe L’oeil.

Dimensionsobjekt är målade med ljusa och mörka grader av gråtonerna. Dessa gråtoner är antingen “coola” med inslag av grönt eller blått eller “varmt” med rött och gult. Grisaille målar i toner av en färg. Gråtonerna har ett begränsat val av tongradering. Ogenomskinliga höjdpunkter och extra ljusa toner används ofta i Grisaille -målningar.

Arkitektonisk illusion är vilseledande målning som skildrar arkitektoniska element realistiskt. En illusion av en lättnad skapar ofta utseendet och den visuella känslan av en levande tredimensionell design. Användningen av tonvärden gör att bakgrunden sjunker eller projicerar i förgrunden. Genom att måla på detta sätt har föremålen form och djup såsom ramar, lister och målningar. Ljus och skuggor målas på frihand fasadmålare i västerås.

Måla först de ljusa skuggorna och sedan de ljusa tonerna. För det andra är de mörka skuggorna som placeras här och där för att dyka upp höjdpunkten.

Genom att använda de gråa tonerna i Grisaille målas många element för att framstå som tredimensionella. Från fantasifulla element och mönster till upprepade lister som har en plan yta blir målningen till en tredimensionell yta.

Trompe l’oeil -målningen inkluderar konstformen grisaille. Att måla i grå nyanser är en konstform i och för sig. Vackra motiv från klassisk till modern målningsstil fungerar bra med Grisaille. Grisaille -arbete används som fasader, pelare, lister, pilaster och mer. Även figurativa grisaille -skulpturer pryder många väggar både inuti och på utsidan av byggnader. Draperier är ofta målade i grisaille för att framstå som tredimensionella tyger.

All grisaille -målning kan bli en undermålning. Genom att använda tvättar i olika färger som är transparenta, utvecklas grisaille -målningen långsamt … lager efter lager. Detta gör att målaren kan matcha värdet på undermålningen med värdena för färgtvättarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *